Breaking News

Κακοί Έλληνες, άδικο κράτος



Μονολογώντας


Κακοί Έλληνες, άδικο κράτος


Το ακούσαμε κι αυτό την εβδομάδα που μας πέρασε, λίγο πριν οι 153 βουλευτές ψηφίσουν θετικά για τον προϋπολογισμό. Από τα χείλη του υπουργού Στουρνάρα. Οι Έλληνες υπο-φορολογούνται!!!
Προφανώς θα ήθελε να το πει ο πρωθυπουργός Σαμαράς, αλλά, αφού εκείνος προεκλογικά άλλα έλεγε, οδυρόμενος υπέρ όσων επλήγησαν από το μνημόνιο, επέλεξε να ειπωθεί από το στόμα του Στουρνάρα. Γιατί δεν εξηγείται αλλιώς. Αν δεν συμφωνούσε, αν ήταν άλλη η πίστη του, θα έπρεπε αστραπιαία να τον αποκαθηλώσει και να ζητήσει συγγνώμη από τον ελληνικό λαό, που η κυβέρνησή του μέχρι τώρα δεν μπόρεσε να πατάξει τη φοροδιαφυγή και να φορολογήσει την «Εκάλη» ή όποια άλλη κάστα εννοούσε όταν έλεγε την ηλιθιότητά του ο υπουργός Στουρνάρας. Ναι παρουσίασε πλεόνασμα η οικονομία μας, παρουσιάζει όμως και τραγικά νούμερα γύρω από την ανεργία και τις τιναγμένες στον αέρα επιχειρήσεις. Αν η οικονομία πήγαινε καλά δε θα συζητούσαμε για διακοπές ηλεκτροδότησης από τη ΔΕΗ. Δε θα υπήρχαν συσσίτια, δεν θα υπήρχαν τα κοινωνικά παντοπωλεία. Αλλά κανείς Σαμαράς, κανείς Στουρνάρας, κανείς Γεωργιάδης στάθηκε στη ουρά για συσσίτιο. Η τσέπη τους χαμογελά με γοητεία και στο φιλέτο και στη συναγρίδα…
Όχι, δεν είμαι οργισμένος. Αηδιασμένος είμαι. Αηδιασμένος γιατί βλέπω να παίζεται ακόμα μια φορά το έργο του ψεύδους και της ανικανότητας, χωρίς τίποτα να γκρεμίζεται από τις εξουσίες. Αποφασισμένες να προφυλάξουν τα συμφέροντα των μεγάλων φοροφυγάδων, αποφασισμένες να προστατεύσουν τις ανομίες των «οφ σορς» (μάθαμε και αυτόν τον όρο), αποφασισμένες να καλύψουν τους άνομους, έστρεψαν όλο τους το μένος εναντίων των ανίσχυρων, αυτών που απροστάτευτοι προσπαθούσαν να επιζήσουν και να εξασφαλίσουν το ελάχιστο για το μέλλον των παιδιών τους. Και θρασύτατα ομολογούν ότι στο μέλλον θα επιχειρήσουν να πατάξουν τη φοροδιαφυγή που είναι το μέγα καρκίνωμα της ελληνικής οικονομίας. Όλα στο μέλλον, όλα στο κάποτε… Στο τώρα μόνο ο μικρομεσαίος, μόνο ο αδύναμος συνταξιούχος, ο απελπισμένος άνεργος. Και η φτηνή δικαιολογία για το πελατειακό κράτος. Μα ποιος το δημιούργησε αυτό το κράτος; Ποιος είχε τη δυνατότητα να δημιουργήσει πελατειακές σχέσεις; Ο πολίτης ή η εξουσία;
Κρίμα. Άξιζε καλύτερη τύχη αυτή η χώρα. Διαβάζω με απέραντη μελαγχολία μια συνέντευξη του Κώστα Μουρσελά στην Ελένη Γκίκα, στο Έθνος: «Όλα τα τελευταία χρόνια, ποτέ δεν με έπεισαν ούτε οι συνδικαλιστές, οι απεργίες τους, ούτε οι πολιτικοί, κυρίως αυτοί, ανθρωπάκια στην πλειοψηφία τους. Δεν έχω δει περισσότερους Ταρτούφους συγκεντρωμένους στη Βουλή. Προσωπεία χωρίς πρόσωπα. Δεν έχω δει τόσους ψεύτες συγκεντρωμένους σε μια αίθουσα. Άλλα να λένε, άλλα να πιστεύουν, άλλα να κάνουν. Οι πρώτοι φοροφυγάδες, οι πρώτοι παραβάτες, οι πρώτοι παράνομοι».
Το έχουν πει σοφοί οικονομολόγοι, το έχουν πει πολιτικοί που χαρακτηρίστηκαν ως γραφικοί. Αυτός ο τόπος δε χρειάζεται δάνεια, δε χρειάζεται μνημόνια. Μια εξυγίανση της  κρατικής μηχανής θέλει να εφαρμόζει τη νομοθεσία και να εισπράττει μέχρι τελευταίο ευρώ φόρους και εισφορές, έτσι ώστε να εξαλειφθεί η μάστιγα της φοροδιαφυγής και της εισφοροδιαφυγής και «λευκούς» πολιτικούς. Δυστυχώς ελάχιστους τέτοιους γνώρισε η πατρίδα. Η συντριπτική τους πλειοψηφία  ήταν κακοί Έλληνες που έστησαν ένα άδικο κράτος.
Σήμερα αυτοί οι κακοί Έλληνες, βολεμένοι σε βάθος αρκετών γενεών, χλευάζουν τον χειμαζόμενο πολίτη και με μεθοδικότητα παραδίνουν τη χώρα στην αναξιοπρέπεια και τον εξευτελισμό, ευαγγελιζόμενοι μια δήθεν κοινωνική ευαισθησία.


Άγγελος Πετρουλάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια