Breaking News

Μπροστά στην κραυγαλέα αθλιότητα…


ΜΟΝΟΛΟΓΩΝΤΑΣ
 ------------------------------------
Από τον Άγγελο Πετρουλάκη
 ------------------------------------

Είμαστε μια ανοιχτή χώρα. Ανοιχτόμυαλη. Ανεκτική. Προοδευτική. Μια χώρα που την κυβερνά ένας ταλαντούχος πρωθυπουργός, που μετατρέπει ταχυδακτυλουργικά το μαύρο σε άσπρο και υποδουλώνει τα πάντα, πανηγυρίζοντας ως ελευθερωτής.
Είμαστε μια χώρα ανοιχτή σε κάθε «συλλογικότητα» και ανεκτική σε κάθε συμπεριφορά που αυτοχαρακτηρίζεται ως «νέα», ως «πολυπολιτισμική» και ως «δημοκρατική». Μια χώρα που την κουμαντάρουν οι Μ.Κ.Ο. με τα χρήματα εκείνων που υποφέρουν.
Είμαστε μια χώρα που για όσα θα συμβαίνουν μελλοντικά, η ευθύνη είναι αποκλειστικά εκείνων που έζησαν και έδρασαν στο παρελθόν. Οι παρόντες ουδεμία ευθύνη φέρουν.
Για τούτο είμαστε η τέλεια χώρα κάθε αποπροσανατολισμού. Ο πολίτης είναι στη διάθεση και στην απόλυτη εξουσία τού οποιουδήποτε ηγεμονίσκου. Από τον υπάλληλο της Δημοτικής Αστυνομίας μέχρι τον πρωθυπουργό. Η κλίμακα είναι ευρύτατη. Και το αίσθημα της αηδίας, της σιχασιάς, ασύνορο.

Ο πρωθυπουργός και η παρέα του διαπραγματεύθηκε εθνικά θέματα με όλους, πλην τους Έλληνες πολιτικούς. Διαπραγματεύθηκε για τη Μακεδονία χωρίς τους Μακεδόνες. Κάποιοι ικανοποιήθηκαν, κάποιοι όχι. Η ιστορική αλήθεια έμεινε αρκετά μακριά. Κάποια ψήγματά της μόλις που αγγίχτηκαν. Για τον πρωθυπουργό, τους Μακεδόνες αντιπροσωπεύει ο Μπουτάρης. Δικαίωμά του; Ίσως. Οι διαπραγματεύσεις γίνονταν υπό τη σκέπη του Βερολίνου, των Η.Π.Α., του ΝΑΤΟ (ίσως και με τη σύμφωνη γνώμη της… Ουγκάντα), λασπώνοντας οποιονδήποτε είχε και έχει μιαν άλλη γνώμη, ακόμα κι αν αυτός είναι ο κατ’ εξοχήν ειδικός μελετητής.
Όσοι διαφωνούσαν και διαφωνούν μαζί του, δεν είναι διαφωνούντες, αλλά φασίστες. Στο  πλευρό του βρήκε υπέρτατο σύμμαχο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Και κάποια πολιτικά πρόσωπα, όπως ο κ. Καμμένος, που η αρχομανία τους θα καταντήσει ανέκδοτο. Πιθανολογώ και κάποιους παλαιούς πολιτικούς (όπως ο Κώστας Καραμανλής, που και πάλι κράτησε το στόμα του κλειστό), αλλά και νεότερους. Στον μέλλον, όταν η αθλιότητά του θα ξεσκεπαστεί, θα είναι πολύ αργά για επανορθωτικές κινήσεις. Γιατί τα… «αδέλφια» μας οι Σκοπιανοί δεν θα είναι ποτέ οι συνεργάσιμοι γείτονες και οι σλαυικές επιδιώξεις τους θα φανούν όταν θα έχουν κατοχυρώσει αυτά που θα κερδίσουν. Οι νεότεροι θα το εισπράξουν αυτό. Όπως το έχουν εισπράξει και οι παλαιότεροι, παρότι από τις τελευταίες σοβαρές διεκδικήσεις πέρασαν κοντά 75 χρόνια.
Γιατί υποστηρίζω κάτι τέτοιο; Γιατί απλούστατα, εκτός από τον διπλωμάτη Ζάεφ, υπάρχουν και οι κάθετοι Ιβανόφ. Ο τελευταίος, σε διάγγελμά του, αμέσως μετά την ανακοίνωση της συμφωνίας Ζάεφ – Τσίπρα, μίλησε για αλυτρωτισμό και για μακεδονική μειονότητα! «Αυτό που έκανε η Ελλάδα στους Μακεδόνες που ζουν στην Ελλάδα, θέλει τώρα να το επαναλάβει με τους Μακεδόνες στη Μακεδονία», ανέφερε μεταξύ των άλλων ο Σκοπιανός πρόεδρος. Απάντηση από την πλευρά του Έλληνα προέδρου καμία. Άχνα…

Κάποτε οι Ρουμελιώτες του Κωλέττη και του Μαυροκορδάτου εισέβαλαν στην Πελοπόννησο για να βάλουν μυαλό στους Μοραΐτες. Τα έχει αυτά η φυλή μας. Κάποτε ο Δημοκρατικός Στρατός του ΚΚΕ ενισχυόταν σε έμψυχο υλικό από Σλαυομακεδόνες, που δεν ήξεραν περισσότερες από δέκα – δεκαπέντε ελληνικές λέξεις.  Πλάι – πλάι πολεμούσαν κουμουνιστές και σλαυομακεδόνες για να συντρίψουν την ελληνική κυβέρνηση. Πονούν οι αλήθειες, αλλά δεν παύουν να είναι αλήθειες. Δυστυχώς για όσους κλείνουν τα μάτια στην Ιστορία, αυτή είναι καταγεγραμμένη και μάλιστα από τα ίδια τα στελέχη του ΚΚΕ.
Θα μπορούσε η φυλή ν’ αποβάλει τις παθογένειες; Δεν μπορώ να έχω καμιά αισιόδοξη απάντηση. Η αρχομανία είναι στο αίμα μας. Ο διχασμός επίσης. Όπως στο αίμα μας είναι η δουλοπρέπεια, με σύγχρονους εκφραστές τα ΜΜΕ και τους άνευ σπονδυλικής στήλης δημοσιογράφους, που όλα τα βλέπουν λαμπρά. Οι ανιστόρητοι…

Δεν υπάρχουν σχόλια