Breaking News

Άντε χάσου κι εσύ…



ΜΟΝΟΛΟΓΩΝΤΑΣ
-----------------------------------
Από τον Άγγελο Πετρουλάκη
----------------------------------- 
(Δημοσιεύθηκε στην έντυπη Larissa net, στις 29-12-2017)
 
Συνετός, όπως πάντα, ο κ. Σχοινάς, ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, δηλαδή, έστειλε το μήνυμά του μέσα από ένα τηλεοπτικό κανάλι: «Τον Αύγουστο του 2018 ολοκληρώνεται το Μνημόνιο έτσι όπως το ξέρουμε και είναι η πρώτη φορά από το 2009 που ένα πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί. Αποτελεί κοινή πεποίθηση ότι γυρίζουμε σελίδα και ότι το κεφάλαιο εμπιστοσύνης στις σχέσεις Ελλάδας - ΕΕ το έχτισε κυρίως ο ελληνικός λαός με τις ιστορικές θυσίες του τα τελευταία 7-8 χρόνια», δήλωσε.
Άλλο ένα τραγικό ψέμα, αυτήν τη φορά από κύριο με γραβάτα, που απολαμβάνει παχυλότατο μισθό και έχει σίγουρα τα γεράματά του. Μίλησε για θυσίες του ελληνικού λαού. Όχι για θυσίες των ασθενέστερων και των τίμιων. Του ελληνικού λαού, γενικά. Δηλαδή και των λαμογιών, και αυτών που φοροδιαφεύγουν, και αυτών που ζουν σε βάρος των άλλων, και αυτών που συνεχίζουν να είναι διαπλεκόμενοι, και αυτών που βολεμένοι για τα καλά στην ασφάλεια των εισοδημάτων τους, κουνούν με ικανοποίηση το κεφάλι τους και απολαμβάνουν τα κεκτημένα που φρόντισαν να τα διαφυλάξουν στο απυρόβλητο, δηλαδή μακριά από το προβληματικό χέρι του κράτους.
 Μίλησε ακόμα και για το μεταναστευτικό. Λόγια μαύρης παρηγοριάς από μια Ευρωπαϊκή Ένωση κουρασμένη, σχεδόν τυφλή, χωρίς ιδεολογίες και χωρίς αποφασιστικότητα. Ούτε καν ανέφερε ότι επείγει ο Φουκιγιάμα να ξαναγράψει ένα βιβλίο, με το οποίο να αναιρεί το Τέλος της Ιστορίας, δίνοντάς του τον υπέρτιτλο ενός παλιού βιβλίου του Φρέντυ Γερμανού: «Με συγχωρείτε, λάθος!»
Ναι, όλα λάθος. Λάθος ότι ο ελληνικός λαός πλήρωσε, λάθος ότι η Ευρώπη προσπάθησε ν’ αντιμετωπίσει το μεταναστευτικό.
Το μεγαλύτερο έγκλημα είναι οι γενικεύσεις. Αυτές εμποδίζουν την αντιμετώπιση των προβλημάτων. Δεν γίνεται ν’ αναγκάσεις εκατό ανθρώπους να φορέσουν παπούτσι νούμερο 42. Κάποιοι θα έχουν μικρότερο πόδι, κάποιοι μεγαλύτερο. Που σημαίνει πως και οι εκατό δεν θα περπατήσουν το ίδιο καλά.
Ένα μέρος του ελληνικού λαού πλήρωσε τα σπασμένα. Ένα άλλο μέρος πληρώθηκε γιατί δεν δούλεψε ποτέ, γιατί δεν κολλούσε ένσημα, γιατί την έβγαζε καθαρή με επιδόματα και διάφορες κομπίνες. Και ο πρωθυπουργός κομπάζει πως όλοι πια έχουν να εισπράττουν κάτι. Ακόμα και κάτι δεκάδες χιλιάδες αλλοδαποί που βρέθηκαν για τους δικούς τους λόγους στην Ελλάδα. Ούτε αυτοί κόλλησαν ένα ένσημο. Δεν έχει σημασία. Κόλλησαν κάποιοι ευσυνείδητοι Έλληνες διπλά και τριπλά ένσημα, για να τα ροκανίζουν τώρα άλλοι. Αυτό κι αν είναι… δικαιοσύνη.
Το ίδιο συμβαίνει και με τη ΔΕΗ. Πληρώνουν οι νομοταγείς. Γιατί ξέρουν πως ό,τι αγοράζουν θα πρέπει να πληρώνεται. Όμως η μεγάλη τρύπα στη ΔΕΗ υπάρχει, γιατί τις δυο βαθιές πληγές της, κανείς από τους κρατούντες δεν κατόρθωσε να επουλώσει. Η μία είναι η κακοδιαχείριση με τους παχυλούς μισθούς των ημέτερων. Η άλλη, οι πολλοί που δεν πληρώνουν. Και τη ΔΕΗ καλούνται να σώσουν όπως πάντα οι συνεπείς.
Για τούτους τους λόγους και κάποιους άλλους που πονούν οδυνηρά, λέω πως δεν μίλησες σωστά κ. Σχοινά. Όπως δεν θα μιλήσει σωστά και ο πρωθυπουργός στο διάγγελμά του για τον καινούργιο χρόνο. Γιατί δεν σας αρέσουν οι αλήθειες, που πρώτα δείχνουν εσάς τους μεγαλόσχημους, ως ανίκανους να θεραπεύσετε το κοινωνικό σώμα. Γενικολογείτε για ν’ αποφύγετε τις λακκούβες. Όμως οι λακκούβες θα υπάρχουν όσο κι αν προσπαθείτε να τις προσπεράσετε. Αοριστολογείτε για να ρίξετε στάχτη στα μάτια των αφελών. Τα μάτια όμως των σκεπτόμενων μένουν ανοιχτά και σας δικάζουν. Εθελοτυφλείτε για να παρέχετε άλλοθι στην ανεπάρκειά σας.
Κατονομάστε, αν τολμάτε κ. Σχοινά, ποιοι βούλιαξαν την οικονομία τις τελευταίες δεκαετίες. Έναν – έναν και με ποιον τρόπο. Όχι γενικόλογα. Με αποδείξεις. Γιατί εσείς ξέρετε τα πάντα.
Καταγγείλτε κ. Τσίπρα ποιοι σας φρενάρουν και ποιοι σας συμβουλεύουν να υπογράψετε αδίστακτα έναν προϋπολογισμό που προβλέπει νέες μειώσεις σε συντάξεις και νέες φορολογίες.


Δεν θα το κάνετε ποτέ. Γιατί όλη σας η ζωή εξαντλείται πλέον από τη φιλοδοξία για το αξίωμα. Άλλωστε έχετε και έτοιμα σενάρια σε περίπτωση που βρεθείτε στη θέση τής αντιπολίτευσης. Το Σύνταγμα είναι εκεί, ακόμα. Εκεί θα σας δούμε∙ επικεφαλής των νέων αγανακτισμένων. Μπορεί να έχετε στο πλευρό σας ακόμα και τη Χαρούλα Αλεξίου, με κόκκινα γάντια καθαρίστριας και με σκούπα, για να συμπαρασταθεί στις νέες απολυμένες καθαρίστριες, ενώ για τις παλιές κανείς δεν μας είπε ακόμα πού δουλεύουν…

Λοιπόν… Οι μέρες είναι πρόσφορες για διαγγέλματα και δηλώσεις. Εμπρός ξεκινήστε. Μόνο μην ξεχάσετε, όταν θα κάνετε πρόβα στον καθρέφτη, να ρίξετε μια μούντζα στα μούτρα σας και να πείτε εκείνο το θρυλικό «Άντε χάσου κι εσύ…», εκείνου που σήμερα οδύρεται σαν παρθένα, που έχασε τον υμένα της πριν τριάντα χρόνια, ότι δεν έβαλε πλάτη για τον ΣΥΡΙΖΑ…
Καλή χρονιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια