Breaking News

Στα χρόνια της μπουρδολογίας…



ΜΟΝΟΛΟΓΩΝΤΑΣ
 ---------------------------
Από τον Άγγελο Πετρουλάκη

Η κ. Κωνσταντοπούλου αποφάσισε να υψώσει το ανάστημά της απέναντι στη Γερμανία. Και ξέροντας πως, όπως κάθε χρόνο, στο μνημόσυνο των σφαγιασθέντων θα παρίστατο και ο Γερμανός πρέσβης, πήρε την κουστωδία της και πήγε. Και βγήκε μπροστά να του πει ότι η χώρα του δεν έχει καταβάλει τις αποζημιώσεις προς τα θύματα. Υπό τις επευφημίες τής κουστωδίας της. 

Και; Θα το μάθαινε ο κ. Σόιμπλε και θα βυθιζόταν στη θλίψη; Θα τον έπνιγε η συγκίνηση και θ’ αποφάσιζε να ξαναδεί ένα θέμα κλεισμένο εδώ και πολλά - πολλά χρόνια;
Ο κ. Γλέζος, με τη σοφία τής ηλικίας του, διέσωσε την αξιοπρέπεια του μνημοσύνου. Και χειροκροτήθηκε από μη εγκάθετους. Ούτως ή άλλως δεν είχε πάει με κουστωδία. Όπως έμαθα, πολλοί Διστομίτες, έμειναν αμέτοχοι, στη θλίψη τους, στη σιωπή τους κλεισμένοι.

Η κ. Κωνσταντοπούλου κατόρθωσε να κάνει πολλούς να τη χλευάσουν, να τη λοιδορήσουν, να την (ξανά)χαρακτηρίσουν σούργελο, γραφική, εμπαθή κ.λ.π.
Ο κ. Γλέζος, για δεύτερη φορά σε λίγες ημέρες, κέρδισε την εκτίμηση σχεδόν του συνόλου τής ελληνικής κοινωνίας. Δίδαξε ήθος. Έτσι απλά.
Το ίδιο απλά, στα προάστια της Αθήνας, ένα τυχαίο γεγονός, αποκάλυψε πως μέσα στο κράτος, λειτουργούν πολλά άλλα κράτη. Στο Μενίδι της Αττικής, μια σφαίρα εξ ουρανού, αφαίρεσε τη ζωή ενός δεκάχρονου. Ότι αιτία θανάτου ήταν η σφαίρα, το αποκάλυψε ο ιατροδικαστής. Μέχρι εκείνη τη στιγμή όλοι πίστευαν πως άλλα ήταν τα αίτια θανάτου. Η δημόσια αποκάλυψη της αιτίας θανάτου έδωσε τη δυνατότητα στον – έστω εξ αμελείας δράστη – να κρυφτεί και να εξαφανίσει το όπλο. Ίσως, αν δεν είχε δημοσιοποιηθεί, η αστυνομία να είχε φτάσει στον, αμέριμνο μέχρι τότε, δράστη και αυτός να είχε οδηγηθεί στον εισαγγελέα, πάντως όχι για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως. 

Αλλά εκείνο που αποτελεί μέγα ερωτηματικό είναι η αποκάλυψη του άλλου κράτους που υφίσταται στο Μενίδι. Το ειδικών συνθηκών κράτος, όπου η εμπορία όπλων, ναρκωτικών, κλοπιμαίων και λοιπών αμαρτωλών προϊόντων, αποτελεί θεσμό. Κάποιοι λένε, πως τα ίδια ισχύουν και στο Ζεφύρι, αλλά και στον Δενδροπόταμο της Θεσσαλονίκης. Κάποιοι άλλοι προσθέτουν πως και σε χωριά της Κρήτης συμβαίνουν τα ίδια. Υπάρχουν κι εκείνοι που καταγγέλλουν πως κάτι παρόμοιο συμβαίνει και στα Εξάρχεια. Αλλά και στο Πολυτεχνείο.
Δεν θέλω να το πιστέψω και όμως η αλήθεια βοά. Αλλά το σχεδόν ηλίθιο ύφος τού αρμόδιου υπουργού, που βεβαιώνει ότι όλα είναι υπό έλεγχο, με πείθει ότι ο μεν υπουργός είναι πανέξυπνος, τα δε χέρια του είναι δεμένα. Από ποιους; Σιγά μην το ομολογήσει. Αν προβεί σε τέτοια ομολογία θα μείνει μόνο με τη συνταξούλα τού αντιστρατήγου. Κρίμα δεν είναι; Αφήνεις το βαρέλι με το μέλι για μια κονσέρβα σκατά; Στο κάτω - κάτω για τον κ. Μπαλάφα «μια στραβή έγινε»…
Πάμε παρακάτω…
Στο Αμύνταιο η ΔΕΗ έδωσε τις υπόγειες εξετάσεις της και πέτυχε να ωθήσει τους καταναλωτές να τραγουδήσουν το «Γεννήθηκες για την καταστροφή…». Γιατί οι ζημιές θα πληρωθούν μόνο από τους καταναλωτές, οι οποίοι επιπροσθέτως θα κληθούν να πληρώσουν και το κόστος των επιτροπών που θα εξετάσουν το συμβάν, για να μην καταλογιστούν ευθύνες στους ανθρώπους της ΔΕΗ.

Στη Λάρισα, το χαμογελαστό παιδί που ακούει στο όνομα Φάμελλος, δήλωσε ότι «τα μέτρα τα ζήτησαν το 2015 οι δανειστές». Χαρήκαμε πολύ για τη διαφώτιση. Αυτό το ξέραμε και από το 2014, και από το 2013, και από το 2012, και από το 2011. Και γι’ αυτό ακριβώς ο «κυρίαρχος» λαός έστειλε τη Ν.Δ. στην αντιπολίτευση, για ανικανότητα, κι έφερε τον ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία, να φέρει την αλλαγή, την ελπίδα και την ανάπτυξη με τις ικανότητές του. Βέβαια ο ΣΥΡΙΖΑ, καθότι δεν ήταν αυτοδύναμος, προχώρησε στην ανίερη συμμαχία με τους ΑΝΕΛ, που αποδεικνύουν σε καθημερινή πρακτική πόσο… ανεξάρτητοι είναι.
Μέσα σ’ αυτό το σκηνικό ο κ. Σκουρλέτης, πολύ πρόσφατα, επιχείρησε να δώσει τον κρυφό χαρακτήρα και τις αθέατες χάρες της ήττας, θέλοντας να πείσει πως δεν πολιτικολογεί μόνο βερμπαλίζοντας, αλλά και φιλοσοφεί. Στο ίδιο μήκος κύματος και ο κ. Κουρουμπλής, ενώ ο ανεξάρτητος Έλληνας κ. Ζουράρις, με την ευρυμάθειά του, μας πληροφόρησε ότι το 2060 κανείς από τους δανειστές δεν θα ζει, χωρίς αυτήν τη φορά να χρειαστεί τη βοήθεια του Θουκυδίδη.
Οι ιδρυτές και πρωτεργάτες τού κινήματος «Δεν πληρώνω» αποφάσισαν να αυξήσουν τον αριθμό των διοδίων. Ο υπουργός που υμνεί τον πρωθυπουργό του, όπως ο Μπελογιάννης υμνούσε τον Στάλιν, μιλά για ισορροπία στο μέλλον, την ίδια στιγμή που ο ταξιδιώτης από Αθήνα στη Θεσσαλονίκη, πληρώνει για διόδια όσο και καύσιμα, εκτός αν είναι πετρελαιοκίνητος ή αεριοκίνητος, οπότε τα καύσιμα είναι λιγότερα.
Αυτή βέβαια η μπουρδολογία δεν εξυπηρετεί και πολύ τους ισχυρισμούς τού κ. Τσίπρα, αλλά αυτός έχει και ιδιαίτερες ικανότητες και εμπειρία στις κωλοτούμπες, αφού ξέρει ότι μαζί του είναι 153 ατρόμητοι και ακλόνητοι μονομάχοι, ό,τι και να συμβεί.
Όμως ας σταματήσω εδώ. Έχω μια πρόταση από την κ. Ανάπτυξη για καφέ και λέω να μην χάσω την ευκαιρία…
 -----------------------------
Δημοσιεύθηκε την Παρασκευή, 16-6-2017, στην έντυπη Larissa net.


Δεν υπάρχουν σχόλια