Breaking News

Ποιος πληρώνει τη νύφη;

 
ΜΟΝΟΛΟΓΩΝΤΑΣ
-------------------------------
(Δημοσιεύθηκε στην έντυπη Larissa net στις 17 – 6 – 2016)
 
Έγινε και η διαδήλωση διαμαρτυρίας με σύνθημα «Παραιτηθείτε» στο Σύνταγμα, τέλειωσε κι αυτή.
10.000 χρυσαυγίτες, ταγματασφαλίτες, γερμανοτσολιάδες, Τσολακογλαίοι κ.λ.π. νεοδημοκράτες, πασόκοι, ποτάμιοι και λοιποί γνωστοί και μη εξαιρετέοι νοσταλγοί του τρισάθλιου παρελθόντος τόλμησαν να φωνάξουν κατά της κυβέρνησης. Σιγά τα λάχανα ή τα ωά, που λέει ο λαός.
Η κυβέρνηση δεν μασάει, για να χρησιμοποιήσω μια πιο κατανοητή γλώσσα. Εδώ δεν φοβήθηκε «Μέρκελ και όλο το συνδικάτο» κι έτριψε στην μούρη της μνημόνια και άλλα δεινά που είχαν συσωρευτεί στην πλάτη του λαού.
Δεν δίστασε ακόμα και να καταργήσει τον ΕΝΦΙΑ και όλες τις φορολογίες που έπιναν το αίμα του λαού.
Δεν δίστασε να ξηλώσει σε μια νύκτα το δίκτυο της διαπλοκής και να στείλει πίσω από τα κάγκελα τους διεφθαρμένους πολιτικούς και τους παρατρεχάμενους.
 Δεν δίστασε να γυρίσει σελίδα και να αποκαταστήσει όλες τις αδικίες που για σαράντα χρόνια είχαν καταντήσει πένητες του υπερήφανους Έλληνες, τους είχαν αφήσει χωρίς σπίτια, τους είχαν στερήσει την έστω υποτυπώδη υγεία, τους είχαν κάνει κόλαση τη ζωή. Σαράντα χρόνια ο λαός μας ζούσε κάτι σαν την Βενεζουέλα κι επιτέλους είδε φως, ένιωσε αξιοπρεπής, σίγουρος για το αύριο των παιδιών του και χαρούμενος για το τώρα.
Είναι πολύ μεγάλη υπόθεση η εθνική υπερηφάνεια. Το διατρανώνει κάθε τόσο ο υπουργός κ. Καμμένος. Είναι σοβαρότατη υπόθεση η εθνική αυτογνωσία. Το διατρανώνει κάθε τόσο ο υπουργός Φίλης. Είναι τεράστια υπόθεση να μιλάς την γλώσσα της αλήθειας. Αυτό το βεβαιώνει ένα ντουέτο υψηλής ευθύνης: Γεροβασίλη – Κυρίτσης.
Στα όπλα!
10.000 εγκάθετοι, νοσταλγοί του άθλιου καθεστώτος, υποκινούμενοι από χαοτικές και σατανικές δυνάμεις απειλούν το καθεστώς.
Δεν θα τους περάσει όμως. Το δήλωσε και ένας άλλος υπουργός, ο Τρύφωνας Αλεξιάδης επισημαίνοντας ότι καλό είναι όλοι οι Έλληνες να φανούν συνεπείς με τις φορολογικές τους υποχρεώσεις ώστε να μην έχουν προβλήματα. Όχι πως υπάρχουν πιθανότητες να μην είναι συνεπείς οι Έλληνες προς τις φορολογικές τους υποχρεώσεις, απλά ως υπουργός πρέπει να υπενθυμίζει κάπου-κάπου τα καθήκοντα των υπηκόων του.
Διαβάζω Νάνο Βαλαωρίτη (ποιος χέστηκε για Νάνο Βαλαωρίτη;):
«Στην εμφύλια σύγκρουση, λέει ο Θουκυδίδης (ποιος χέστηκε για Θουκυδίδη εκτός από τον μέγα υπερασπιστή της ελληνικότητας Κώστα Ζουράρι – αυτόν που υπογράφει ψιλοκλαίγοντας αρχαιοελληνιστί, αλλά κάθεται σούζα στον Φίλη), το πρώτο θύμα είναι η αλήθεια. Η γλώσσα στρεβλώνει τα επιχειρήματα και καμιά ομάδα δεν διακρίνει πια το ψεύδος απ’ την αλήθεια. Πολύ πριν το 1984 του Όργουελ (ποιος χέστηκε για τον Όργουελ;), ο Θουκυδίδης είχε βάλει το δάχτυλό του στη γλώσσα. Μήπως η γλώσσα λοιπόν ευθύνεται για τα δεινά μας – ο τρόπος βέβαια που τη χειριζόμαστε και μας ΧΕΙΡΙΖΕΤΑΙ; Η γλώσσα πείθει, στρεβλώνει, αλλάζει τα γεγονότα και μας επηρεάζει τόσο που δεν αντιλαμβανόμαστε τι συμβαίνει. Και αυτό ονομάστηκε ‘‘προπαγάνδα’’. Στα χέρια των αδίστακτων είναι ένα φοβερό όπλο και υπηρετεί το ψεύδος, αλλά και την αλήθεια όταν είναι στα χέρια των δίκαιων και μιας δίκαιης υπόθεσης. Πόσο συχνά συμβαίνει αυτό; Και πόσο γρήγορα το δίκαιο μετατρέπεται σε άδικο; (Η βασιλεία των ουρανών, Αθήνα Δεκέμβριος 2010 – Ή του ύψους, ή του βάθους – Εκδόσεις Ψυχογιός)».

Χεστήκαμε, λοιπόν, για τους 10.000.
Στα πέντε εκατομμύρια της Αθήνας, τι είναι, τι αντιπροσωπεύουν;
153 βουλευτές είναι η απόδειξη ότι η φιλολαϊκή κυβέρνηση ματώνει μαζί με τους ματωμένους, αλλά προχωρά στην δημιουργία μιας άλλης Ελλάδας με τον πλούτο ν’ αναδιανέμεται και τις ευκαιρίες να είναι ίδιες και ίσιες για όλους.
Συμπαγείς και οι 153 έστω κι αν ιδεολογικά τους χωρίζει ένα χάος. Τους ενώνει η κουτάλα, όμως, που είναι η ισχυρότερη κόλλα. Έκαναν κάτι χρόνια ονειρευόμενοι βουλευτικά έδρανα, να παραιτηθούν και να χάσουν το μέλι; Ποιος τους βεβαιώνει πως το μέλι δεν έχει πόδια και πάει σε άλλους; Στο κάτω-κάτω τόσο ιδρώτα έριξαν να διαβάσουν όσα υπέγραψαν, τόσο πόνο ένιωσαν. Έτσι τα θυσιάζεις όλα αυτά;
«Δεν σε θέλει ο λαός, πάρε τη χούντα σου και μπρος» ήταν ένα από τα συνθήματα που ακουστήκαν, αλλά και αυτό είναι μια φωνή εγκάθετη, υπαγορευόμενη από εγκάθετους που ξαφνικά ένιωσαν ότι μπορούσαν να έχουν λόγο. Λάθος. Αν ο λαός δεν περνά καλά, είναι βιωματική υπόθεση. Αν ο λαός διαφωνεί μπορεί να το δείξει με πολλούς τρόπους. Όμως ο λαός περνά καλά. Ο λαός… δικαιώθηκε και… δικαιώνεται. Όλα τα άλλα είναι… φιλολογίες.
Σίγουρα η Ελλάδα δεν έφτασε εδώ που έφτασε με την ευθύνη όσων κυβερνούν τώρα. Σίγουρα εγκληματικές πελατειακές πολιτικές και διαπλοκές δεκαετιών θεμελίωσαν ένα κακό κράτος, έγιναν αιτία για να σκουριάσει και να διαλυθεί η κρατική μηχανή, αλλά το ίδιο σίγουρα οι ευθύνες αυτών που υποφέρουν σήμερα, των ανέργων, των μικροσυνταξιούχων, των μικρομεσαίων επαγγελματιών δεν είναι ίδιες με τις ευθύνες εκείνων που όργωσαν τα χωράφια της πολιτικής κοπριάς. Αλλά την νύφη την πληρώνουν οι πρώτοι, δηλαδή οι άνεργοι, οι μικροσυνταξιούχοι, οι μικρομεσαίοι επαγγελματίες Οι άλλοι καλά περνούν. Και η ένσταση αφορά για το ποιος πληρώνει – εν τέλει – τη νύφη;
Άγγελος Πετρουλάκης





Δεν υπάρχουν σχόλια