Breaking News

Ευτυχώς δεν ανασταίνεται ο Καραϊσκάκης...


ΜΟΝΟΛΟΓΩΝΤΑΣ
------------------------
Από τον Άγγελο Πετρουλάκη

Ανοικτή επιστολή προς τον πρωθυπουργό – Νο 2


Πριν αποφασίσω να γράψω αυτήν την δεύτερη επιστολή, κύριε πρωθυπουργέ, ήμουν βέβαιος, όπως και στην προηγούμενη, πως δεν θα πάρω απάντηση.
Όμως, εμμονικός πλέον, λόγω ηλικίας (ίσως αυτό φαίνεται και από την διατήρηση του «ν» στα κείμενά μου), προχωρώ στην σύνταξή της. Αιτία; Η γελοία απάντηση που έδωσε η διορισμένη από εσάς κ. Γιάννα Αγγελοπούλου, για το σήμα του εορτασμού τών 200 ετών από την Επανάσταση που γέννησε το Κράτος μας.
Αν δεν σας την έθεσαν υπ’ όψιν, σας τη θέτω εγώ, μεταφέροντας εδώ το σχετικό απόσπασμα:
«Η Ιστορία μας είναι κυματιστή, όπως το σήμα μας. Είναι πολυκύμαντη, με σημεία καμπής που επέβαλαν την επανεκκίνηση και την επαναθεμελίωση του Έθνους. Το σήμα έχει έναν χρωματικό κώδικα που αποτυπώνει τα χρώματα της Επανάστασης. Είναι μια προσφορά της Ενωσης Διαφημιστών. Μία από τις καλύτερες εταιρείες προσπάθησε επί δύο μήνες να βρει τον τρόπο για να ωθήσει τον κόσμο να σκεφτεί το παρελθόν και να ονειρευτεί το μέλλον, χωρίς να αποκλείει πτυχές και εκδοχές της πολυτάραχης αυτής διαδρομής. Αυτός ήταν ο στόχος. Σε κανέναν από εμάς δεν υπήρξε καν η σκέψη να υποκατασταθεί η σημαία ή ο σταυρός. Η συμβολή της Εκκλησίας ήταν και παραμένει μεγάλη. Και θα την αναδείξουμε. Είναι υποχρέωσή μας».

Μαθαίνουμε, λοιπόν, από την κ. Αγγελοπούλου, πως η Ιστορία μας είναι «κυματιστή». Εγώ, γέλασα. Εσείς;
Ξέρετε πολλά κράτη που να είχαν επίπεδη Ιστορία; Ακόμα και σήμερα, που ένας γενικευμένος πόλεμος απέχει σχεδόν 75 από τον τελευταίο, υπάρχουν κράτη που σπαράσσονται.
Θα εξηγήσετε εσείς, ή η κ. Αγγελοπούλου, στον γείτονά μου μηχανοτεχνίτη τι σημαίνει κυματιστή Ιστορία και πώς αυτές οι παράλληλες κυματοειδείς γραμμές συμβολίζουν τα σκαμπανεβάσματα της πορείας τού Ελληνικού Κράτους;
Πάμε παρακάτω.
«Το σήμα έχει έναν χρωματικό κώδικα που αποτυπώνει τα χρώματα της Επανάστασης».
Εσείς το πιστεύετε αυτό; Αν υποθέσουμε πως η Επανάσταση είχε πολλές θυσίες και άφθονο αίμα, μάλλον το ερυθρό είναι αυτό που την εκφράζει. Αν, πάλι, υποθέσουμε, πως είχε πολύ εμφύλιο σπαραγμό, συμβιβασμούς, προδοσίες και δολοπλοκίες, μάλλον το μαύρο είναι αυτό που την εκφράζει. Κόκκινο, μαύρο, δηλαδή. Αλλά, αυτήν δεν είναι η ένστασή μου. Ας βγει ο Κολοκοτρώνης από τον τάφο του, να συνομιλήσει με την κυρία Αγγελοπούλου, για χρωματικούς κώδικες. Ή, για να το θέσω πιο ωμά, ας βγει ο Καραϊσκάκης, που μιλούσε και άπταιστα τα «γαλλικά» της εποχής.
Η ένστασή μου είναι στα παρακάτω:
«Είναι μια προσφορά της Ένωσης Διαφημιστών. Μία από τις καλύτερες εταιρείες προσπάθησε επί δύο μήνες να βρει τον τρόπο για να ωθήσει τον κόσμο να σκεφτεί το παρελθόν και να ονειρευτεί το μέλλον, χωρίς να αποκλείει πτυχές και εκδοχές της πολυτάραχης αυτής διαδρομής…»
Το «τσάμπα» είναι λόγος που μετράει στην επιλογή;
Ποιος βεβαιώνει ότι οι διαφημιστές, επικοινωνιολόγοι και λοιποί, είναι και σοφοί και γνωρίζοντες την Ιστορία; Σερβιέτα ή σοκολάτα είναι η υπόθεση των διακοσίων ετών, για να θέλει προώθηση στον κόσμο; Για δείτε τα προϊόντα των σύγχρονων διαφημιστών στην τηλεόραση. Δεν σας προκαλούν εμετό; Εγώ, με 40 χρόνια πίσω μου στη διαφήμιση, μόνο αηδία αισθάνομαι. Εσείς;

Εσείς κύριε πρωθυπουργέ, βλέποντας αυτό το σήμα, σκέφτεστε το παρελθόν; Και τι σόι μέλλον ονειρεύεστε;
Δεν σας ζητώ να απολογηθείτε. Αλίμονο. Εσείς εμπιστευόσαστε κάποιους ανθρώπους για κάποια έργα. Αν είναι ικανοί ή όχι, το δείχνει η πορεία τους. Δεν μπορείτε να ξέρετε εκ των προτέρων το ειδικό βάρος τού καθενός. Εκ των υστέρων, όμως, μπορείτε να πάρετε κεφάλια (όπως λέει ο λαός, τον οποίο η κυρία Αγγελοπούλου δεν ξέρω πού τον έχει γραμμένο, μια και τα παπούτσια της είναι ολοκαίνουργια, πάντα).
Θα μου πείτε: Δύσκολο. Θα έχει αντίκτυπο. Σύμφωνοι. Όμως το γέλιο που πέφτει και η αγανάκτηση (μαζί) δεν έχει αντίκτυπο; Είναι προτιμότερο να σας χαρακτηρίσουν ως συμβιβασμένο, παρά ως ηγέτη;
Επιλέξατε την κυρία Αγγελοπούλου με κριτήριο τις γνωριμίες της στην διεθνή κοινότητα. Μην ισχυριστείτε πως κριτήριό σας ήταν η σοφία της, ή η μακρά θητεία της σε θέματα Ιστορίας, γιατί θα προχωρήσω σε χαρακίρι. Αυτό θα το αναγνωρίζατε σε κάποια άλλη κυρία, ας πούμε την κυρία Μαρία Ευθυμίου, αν θέλατε γυναίκα (υπάρχουν και άλλες). Αν θέλατε άντρα, ο κατάλογος είναι μεγάλος.
Σας ενδιαφέρει να μάθουν οι αλλοδαποί εφοπλιστές και επιχειρηματίες φίλοι της τι ήταν η Επανάσταση (και για τον λόγο αυτό να επενδύσουν στην χώρα), ή να συνειδητοποιήσουν οι Έλληνες, πού οδηγεί η διχόνοια; Τι απ’ όλα σας ενδιαφέρει; Τι πιστεύετε θα είναι πιο ελκυστικό έστω για τους ξένους; Απ’ ό,τι γνωρίζουμε, πριν διακόσια χρόνια και περισσότερο, το ελκυστικό για τους ξένους που ήρθαν εδώ στο «μικρό αλωνάκι» ήταν η άλλη ιστορία, οι αρχαιότητες, δηλαδή. Τώρα, πιο θα είναι το πλέον ελκυστικό; Η κυρία που αγνοεί την ελληνική πραγματικότητα; Αν ακόμα σήμερα, οι αρχαιότητες αποτελούν πόλο έλξης, γιατί δεν τις κάνετε πόλο έλξης περισσότερο απ’ ό,τι είναι; Όχι με αυτήν την κυρία που έχετε στο ανάλογο υπουργείο (σε άλλη επιστολή θα έρθει η σειρά της), αλλά με αρχαιολόγους που παλεύουν αβοήθητοι γι’ αυτές.
Δεν θέλω να μπω σε περισσότερες κουβέντες. Ώρες ολόκληρες μπορώ να γράφω. Και για τον σταυρό, που πολλοί επισημαίνουν και για άλλα. Άλλωστε, ένα πρόχειρο σημείωμα είναι αυτό, άνετα μπορεί να πεταχτεί στα σκουπίδια… Ας μην ξεχνάμε, άλλωστε, πως ολόκληροι πρωθυπουργοί και κόμματα, πετάχτηκαν στα σκουπίδια, για ένα σημείωμα θα χολοσκάσουμε…
Καλημέρα σας κύριε πρωθυπουργέ…

----------------------------------
Υ.Γ.
Ήθελα να γράψω κάτι και για την «επαναθεμελίωση του Έθνους». Συμφωνείτε; Μήπως το Κράτος είναι αυτό που έχει κλονιστεί και όχι το Έθνος. Αλλά, άλλες κουβέντες γι’ αυτό. Και, σίγουρα, σκληρότερες.
Λάρισα, 17/02/2020 (4:10)




2 σχόλια

Unknown είπε...

In this manner my associate Wesley Virgin's adventure begins with this shocking and controversial video.

You see, Wesley was in the military-and soon after leaving-he discovered hidden, "SELF MIND CONTROL" tactics that the government and others used to get whatever they want.

As it turns out, these are the EXACT same tactics many celebrities (especially those who "became famous out of nothing") and the greatest business people used to become wealthy and successful.

You probably know that you utilize only 10% of your brain.

That's mostly because most of your BRAINPOWER is UNTAPPED.

Maybe this expression has even taken place IN YOUR own head... as it did in my good friend Wesley Virgin's head around 7 years back, while riding an unlicensed, beat-up bucket of a vehicle without a license and $3.20 on his bank card.

"I'm so frustrated with living check to check! Why can't I become successful?"

You've taken part in those types of conversations, ain't it so?

Your success story is going to start. You need to start believing in YOURSELF.

CLICK HERE TO LEARN WESLEY'S SECRETS

Unknown είπε...

According to Stanford Medical, It is in fact the one and ONLY reason this country's women get to live 10 years longer and weigh an average of 19 kilos lighter than we do.

(And really, it is not about genetics or some secret diet and absolutely EVERYTHING about "HOW" they eat.)

BTW, I said "HOW", not "WHAT"...

Tap this link to reveal if this quick test can help you unlock your true weight loss potential