Breaking News

Μπροστά στον μεγάλο καρνάβαλο…



ΜΟΝΟΛΟΓΩΝΤΑΣ
(Δημοσιεύθηκε στην έντυπη Larissa net την Παρασκευή 24-2-2017) 
-----------------------------------------------------------------------
Η ώρα του μεγάλου καρνάβαλου πλησιάζει. Πάτρα, Ξάνθη, Τύρναβος και δυο – τρεις δεκάδες πόλεις και κωμοπόλεις ετοιμάζονται πυρετωδώς για τη γιορτή του καρνάβαλου και όλων των ανά την Ελλάδα μασκαράδων.
Ο φετινός εορτασμός συμπίπτει με το μεγάλο ναυάγιο των διαπραγματεύσεων για την περίφημη πλέον «ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ», την οποία κάποιοι τη θεωρούν ως θρίαμβο της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης με τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Χρήστο Σπίρτζη να  παραλληλίζει τις αποφάσεις του πρόσφατου Eurogroup με τους εθνικοαπελευθερωτικούς αγώνες των Ελλήνων και να δηλώνει πως: «Γιορτάζουμε σήμερα και την έξοδο από την κρίση».
Βέβαια ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Χρυσόγονος με μια πικρότατη δήλωση εξέφρασε την εκτίμησή του ότι είναι δύσκολο στα επόμενα δυο Eurogroup να υπάρξει πολιτική συμφωνία και ότι «θα μας φτάσουν με το πιστόλι στον κρόταφο μέχρι τη λήξη των ομολόγων τον Ιούλιο».

Την πραγματικότητα όμως θα την εκφράσει ο μεγάλος καρνάβαλος σε δυο μέρες, που με τη χοντρή κεφάλα του θα σαρκάζει για όσα γίνονται στην Ελλάδα του 2017.
Τι να συμβαίνει άραγε στη χώρα μας; Η μεγάλη ανάσταση κατά τον Σπίρτζη, ή η τέλεια αυτοκτονία; Φοβούμαι πως μάλλον το δεύτερο ισχύει.
Οι αυτοκτονικές τάσεις της χώρας είναι μια παλιά ιστορία. Την εκφράζει ανάγλυφα η παρουσία της ΑΕΠΙ, μιας εταιρίας που διαφέντευε η οικογένεια Πέτρου Ξανθόπουλου και είχε κατορθώσει να νομοθετεί – κυριολεκτικά – σε βάρος δεκάδων χιλιάδων καταστημάτων που λειτουργούσαν στον χώρο τους μουσική, ζωντανή, από ραδιόφωνο, από τηλεόραση, από οτιδήποτε και έχει βάλει στη δούλεψή της από την αστυνομία μέχρι τους δήμους και τη δικαιοσύνη. Είναι η εταιρία που προστατεύει τα πνευματικά δικαιώματα 15.000 περίπου καλλιτεχνών και που αν δεν την χρυσοπλήρωνε κάποιο κατάστημα είχε ν’ αντιμετωπίσει μέχρι και ποινικές συνέπειες για τη λειτουργία του.
Η εταιρία δεν ιδρύθηκε χθες, ούτε από χθες νομοθετούσαν για χάρη της οι κυβερνήσεις. Έχει ένα παρελθόν ογδόντα χρόνων. Ισχυροποιήθηκε μετά το 1990. Και βέβαια τότε κυβέρνηση δεν ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ. Στα τριάντα τελευταία χρόνια όλοι οι αρμόδιοι υπουργοί δούλεψαν για πάρτι της. Συν-έφαγαν, συν-ήπιαν, συν-πέρασαν καλά. Εκείνοι που σέρνονταν στα δικαστήρια ή δεν μπορούσαν να πάρουν άδεια λειτουργίας ήταν οι καταστηματάρχες.
Νταβατζήδες με την σφραγίδα του κράτους, ενός τόσο αμαρτωλού κράτους που με τίποτα δεν λέει να καθαρίσει.
Θύμα; Όπως πάντα ο απλός πολίτης, που δεν ξέρει ποιος εν τέλει έχει δίκαιο: Ο Σπίρτζης ή ο Χρυσόγονος; Ο Φίλης ή ο Καμμένος; 
Από τις πιο πικρές γελοιογραφίες του μοναδικού ΚΥΡ...

Ο κύριος καρνάβαλος οφείλει να μας απαντήσει, αφού ο κύριος πρωθυπουργός μάλλον ζει στον απόλυτα δικό του κόσμο, αυτοθαυμαζόμενος για όλα τα μέχρι τώρα επιτεύγματά μου. Που και πολλά είναι και σημαντικά. Αρμόδιοι να τα παρουσιάσουν είναι οι συνταξιούχοι και οι άνεργοι του ιδιωτικού τομέα.
Να λοιπόν που ο καρνάβαλος έχει πολλά να μας πει σε δυο μέρες. Βέβαια είμαι περίεργος ν’ ακούσω και να δω τι έχει να πει για τους διωγμένους τροϊκανούς από τα υπουργεία μας. Αυτούς δηλαδή που παρακαλούμε να έρθουν πίσω να ολοκληρώσουν θετικά την αξιολόγηση. Πώς γίνεται να εκπλιπαρούμε την επιστροφή αυτών που διώξαμε, είναι βέβαια άλλο θέμα. Όπως βέβαια είναι άλλο θέμα το ότι τους πετάξαμε έξω από την γκρίζα ατμόσφαιρα των υπουργείων, για να τους φιλοξενούμε σε χλιδάτες αίθουσες ξενοδοχείων. «Γαμώ το φελέκι μας…», που θα έλεγε και ο Καραγκιόζης.

Ένας καρνάβαλος και ένας καραγκιόζης κάνουν έναν Βαρουφάκη έλεγε προχθές ένας συνταξιούχος που περίλυπος κοιτούσε το χαρτάκι της τράπεζας. Αυτό γιατί, όπως «διέδιδε», κατάντησε ζητιάνος στα γεράματά του, ενώ θυμάται σαράντα χρόνια να πληρώνει και να πληρώνει. Κάποιος, που επίσης κρατούσε το χαρτάκι της σύνταξής του, προσπάθησε να τον παρηγορήσει, θυμίζοντάς του την προ ολίγων ημερών συνέντευξη του κυρίου Φλαμπουράρη, ο οποίος διαβεβαίωνε τους πάντες πως σε τρεις μήνες θα τρίβουμε τα μάτια μας μπροστά στο θαύμα που θα επιτελεστεί.
Ο κύριος Φλαμπουράρης – όπως λένε οι φήμες – είχε απ’ ευθείας επικοινωνία με τον καρνάβαλο που θα εμφανιστεί την Κυριακή στις αποκριάτικες παρελάσεις. Άρα οι δηλώσεις του ήταν βάσιμες.
Εν τέλει κάθε δήλωση είναι βάσιμη. Αβάσιμος είναι ο φόβος πως δήθεν πάμε από το κακό στο χειρότερο. Με τη στενή συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ όλα βαίνουν καρναβαλίστικα καλά. Το μέλλον εμφανίζεται ιδιαίτερα αποκριάτικο. Με τον κύριο Τσακαλώτο να διαμαρτύρεται για όσα ο ίδιος υπογράφει, μονομαχώντας με τα ύπουλα συμφέροντα από τη σουίτα του ιδιοκτήτη του ΠΑΟΚ. Μήπως εν τέλει ο Σόιμπλε να ξέρει κάτι παραπάνω;
Άγγελος Πετρουλάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια