Breaking News

Η ανηθικότητα των αμετανόητων…



ΜΟΝΟΛΟΓΩΝΤΑΣ





Η Ελλάδα μας γίνεται τις μέρες που διανύουμε ακόμα μια φορά έρμαιο στα χέρια των πολιτικάντηδων και των επαγγελματιών ληστών της πολιτικής. Η επικείμενη διάλυση του ΠΑ.ΣΟ.Κ. γίνεται πλέον αιτία για να ακουστούν φοβερά αντιδημοκρατικά συνθήματα μιας ληστοσυμμορίας που τρέμει μπροστά στην πιθανότητα να εισπράξει την οργή των πολιτών. Ιδού το τελευταίο ολίσθημα εγωισμού και αισχρότητας:
«Θα πρέπει κάποια στιγμή όλοι μας, να απαντήσουμε σε κάποια ζητήματα και σε κάποια διλήμματα. Θέλουμε η χώρα να βγει από τα αδιέξοδά της, από τα μνημόνια και να ακολουθήσει το δρόμο της σταθερότητας ή θέλουμε η χώρα το βράδυ των εκλογών να είναι μια χώρα η οποία θα υποστεί αυτά που υπόκεινται οι χώρες της Βόρειας Αφρικής, της Ουκρανίας, της Τουρκίας;».
Τα λόγια αυτά ανήκουν σ’ έναν επαγγελματία πολιτικό, νυν μέλος της κυβέρνησης, τον βουλευτή ΠΑ.ΣΟ.Κ. Λακωνίας Λ. Γρηγοράκο, αναπληρωτή υπουργό εσωτερικών. Να τον χαίρεστε κ. Σαμαρά, που τον δέχεστε ακόμα στην κυβέρνησή σας, να τον χαίρεστε κ. Βενιζέλο που τον επιβάλλατε στον κ. Σαμαρά, να τον χαίρεστε λοιποί κοινοβουλευτικοί άνδρες που τον έχετε ανάμεσά σας. Ακόμα να τον χαίρεστε κύριοι της όποιας αρχής είναι υπεύθυνη για τη διαφύλαξη της δημοκρατίας σ’ αυτόν τον τόπο.
Θα γίνει η Ελλάδα Ουκρανία; Θα πάρουμε τα όπλα σ’ έναν νέο εμφύλιο; Επειδή θα διαλυθεί το ΠΑ.ΣΟ.Κ. και ο κύριος αυτός, όπως και αρκετοί άλλοι του συναφιού του δεν θα ξαναδούν βουλευτική έδρα; Και για να μη διαλυθεί το ΠΑ.ΣΟ.Κ. θα πρέπει όσοι αηδίασαν με το ΠΑ.ΣΟ.Κ. να καταπιούν την αηδία τους και μπροστά στο αηδιαστικό αυτό δίλημμα να ξανακάνουν το ΠΑ.ΣΟ.Κ. «ενωμένο, δυνατό»; Με ποια λογική εκστομίστηκαν αυτές οι φράσεις; Και σε ποια εποχή ζούμε για να επιχειρείται ο ψυχολογικός εκβιαστών των ψηφοφόρων; Αυτός είναι ο πολιτικός πολιτισμός που ευαγγελίζεται το ΠΑ.ΣΟ.Κ.; Δεν φτάνουν τα τόσα δεινά που προκάλεσε στη χώρα η διακυβέρνησή του; Δεν είναι ο κύριος αυτός συν-υπεύθυνος για το οικονομικό κατάντημα της χώρας; Αυτός δεν χειροκροτούσε εκείνο το τρισάθλιο «λεφτά υπάρχουν»;
Κάποτε είχε ακουστεί εκείνο το ανήθικο Καραμανλής ή τανκς, όσο κι αν κάποιοι επιμένουν ότι όντως κινδύνευε ξανά η χώρα από τα τανκς, αφού υπήρχαν πολλοί νοσταλγοί της χούντας στον κρατικό μηχανισμό και ακόμα περισσότεροι μεταξύ των αξιωματικών του στρατού. Οι εποχές όμως πέρασαν. Η δημοκρατία όσο και να τραυματίστηκε από τη διαφθορά και τη διαπλοκή απόκτησε μηχανισμούς προστασίας και ο Έλληνας δεν νοσταλγεί τον εμφύλιο, ούτε είναι διατεθειμένος να βάλει σε περιπέτειες το μέλλον των παιδιών του. Όμως αυτό δεν το κατανόησαν κάποιοι του ΠΑ.ΣΟ.Κ. κι επιμένουν να ονειρεύονται την εποχή της παντοδυναμίας τους. Ακόμα και ο αρχηγός τους, του ίδιου πολιτικού εγωισμού είναι. «Αν δεν με ψηφίσετε, θα προκαλέσω εκλογές» απείλησε. Μα τόση ηλιθιότητα, λοιπόν; Τόση ανικανότητα να ερμηνεύσει τη λαϊκή δυσαρέσκεια; Πώς μπορείς να εκβιάζεις εκλιπαρώντας; Και ποιοι να σε ψηφίσουν; Αυτοί των οποίων γκρέμισες τα όνειρα; Αυτοί που έχουν αντιληφθεί ποιο φαγοπότι οδήγησε τη χώρα στη σημερινή κατάντια; Αυτοί που ξέρουν πόσο φιλόδοξος και αριβίστας είσαι; Της αναξιοπρέπειας το ανάγνωσμα…
Όπως και να εξελιχθεί η πολιτική κατάσταση, οι επερχόμενες εκλογές θα φέρουν ανατροπές. Για κάποιους, τα εκλογικά αποτελέσματα, θα είναι ηχηρότατο χαστούκι. Είθε να συνενεργήσουν στο να πάει η χώρα ένα καλύτερο βήμα μπροστά. Και να εμπεδωθεί η σταθερότητα της πολιτικής ζωής.

Δεν υπάρχουν σχόλια