Breaking News

Έλενα… Πέρασες εσύ ποτέ με ψωμί κι αλάτι;



ΜΟΝΟΛΟΓΩΝΤΑΣ
---------------------------------------------------------------------------------
Δημοσιεύθηκε στην Larissa net, την Παρασκευή 27-10-2017 
--------------------------------------------------------------------------------- 


Διαβάζω και ξαναδιαβάζω όσα δήλωσε στον ΣΚΑΙ, στον Γιώργο Αυτιά, έναν παρουσιαστή που ελάχιστα εκτιμώ, πρώτα γιατί θεατρινίζει και στη συνέχεια γιατί μένει στην επιφάνεια της είδησης ή του γεγονότος:
«Πάμε πολύ καλά, πάμε πάρα πολύ καλά! Ο κόσμος λέει συγχαρητήρια στην Κυβέρνηση…Η δική μας διακυβέρνηση έχει φέρει την ανάπτυξη σε όλους τους τομείς…Κανένας Υπουργός δεν κόβει συντάξεις, κανένας Υπουργός δεν βάζει φόρους…Είναι επιτυχία ότι ο κόσμος δεν τρώει από τα σκουπίδια. Οι άνθρωποι, σήμερα έχουν τουλάχιστον ένα πιάτο φαΐ στο τραπέζι τους και βλέπουν φως στο τούνελ”
Ευτυχώς που δεν μίλησε και για τις αυτοκτονίες, σήμερα. Ευτυχώς που περιορίστηκε στη μείωση της ανεργίας.
Και μπαίνω στο διαδίκτυο σχηματίζοντας το όνομά της: «Έλενα Κουντουρά».

Ένα πλήθος φωτογραφίες ξεπετάγονται στα μάτια μου. Μπαίνω στο επίσημο βιογραφικό της. Δεν γράφει πότε γεννήθηκε. Δεν πειράζει. Οι ωραίες γυναίκες δεν έχουν ηλικία. Είναι σαν τα κομπολόγια από κεχριμπάρι. Είναι 40 εκατομμυρίων ετών και γοητεύουν. Όχι μόνο γιατί έχουν διάφανες χάντρες, αλλά γιατί η αφή τους και μόνο σε γαληνεύει, ηλεκτρίζει. Άλλωστε, το κεχριμπάρι, το έλεγαν ήλεκτρο στην αρχαιότητα. Στο «Βικιπαίδεια», όμως, ανακαλύπτω ότι γεννήθηκε το 1962, άρα είναι 55 χρονών.
Δεν της φαίνεται. Ωραιοτάτη, σαν να κράτησε μακριά της τον χρόνο. Πληροφορούμαι πως  ήταν μέλος της Εθνικής Ομάδας Στίβου επί σειρά ετών, πως ήταν πρωταθλήτρια Ελλάδος στο άλμα εις ύψος και στα 100μ. με εμπόδια, με πανελλήνια ρεκόρ, και πως είναι πτυχιούχος της Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού.
Η διεθνής καριέρα της ως μοντέλο ξεκίνησε το 1984. Έζησε δόξες, φώτα δημοσιότητας, εξώφυλλα περιοδικών, επίσημα γεύματα, λαμπερά δείπνα και δεξιώσεις και άλλα πολλά που λίγες Ελληνίδες έχουν ζήσει.
Στην πολιτική είναι μάλλον παλιά καραβάνα. Από το 2004 έχει εκλεγεί πέντε συνολικά φορές. Δεν είναι και λίγες. Την έχουν τιμήσει οι ψηφοφόροι. Ίσως γιατί είχε το θάρρος τής γνώμης. Αυτό συλλογίζομαι όταν διαβάζω ότι στις 12 Φεβρουαρίου του 2012 διαφώνησε με την πολιτική τής Νέας Δημοκρατίας, καταψηφίζοντας το Μνημόνιο και τους εφαρμοστικούς νόμους, και διεγράφη με απόφαση του Αντώνη Σαμαρά.
Τσιμπιέμαι. Ποιο Μνημόνιο καταψήφισε;
«Το κακό του Σαμαρά», δίνω την απάντηση μόνος μου.
Ναι, αλλά ως μέλος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας τού κινήματος "ΑNΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ" ψήφισε και Μνημόνια και εφαρμοστικούς νόμους.
«Ήταν τα καλά τού Τσίπρα», ξαναδίνω την απάντηση μόνος μου.
Να η απάντηση στο ερώτημα «γιατί σήμερα οι Έλληνες δεν ψάχνουν στα σκουπίδια;»
Γιατί σύμφωνα με την απαστράπτουσα κ. Έλενα Κουντουρά, τα καλά Μνημόνια της παρούσας κυβέρνησης έχουν εξασφαλίσει αξιοπρεπή ζωή σε όλους τους Έλληνες.
Εγώ το κατάλαβα∙ εσείς το καταλάβατε;
Αν δεν το καταλάβατε, δεν πειράζει, η κ. Έλενα Κουντουρά εξακολουθεί να είναι Υπουργός Τουρισμού και να γνωρίζει πολύ καλά όσα υποστηρίζει. 

Πάμε παρακάτω: «Δεν ανεχόμαστε φασίζουσες νοοτροπίες από κανέναν», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας τού Πολίτη κ. Νίκος Τόσκας για την επίθεση που δέχθηκαν στο Μοναστηράκι τρεις σπουδαστές τής Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων. Και συμπλήρωσε: «Κάποιοι επενδύουν μικροπολιτικά με την καλλιέργεια κλίματος ανασφάλειας στην Αθήνα και τη χώρα…»
Πρώτη ερώτηση αφελούς: Το «Δεν ανεχόμαστε», από πού προκύπτει; Συνελήφθη κανείς; Προσωπικά δεν έχω ακούσει ότι οι δράστες, όχι μόνο αυτού του επεισοδίου, αλλά και των άλλων, στα οποία καίγονται αυτοκίνητα και θρυμματίζονται βιτρίνες καταστημάτων, έχουν συλληφθεί και παραπεμφθεί στη δικαιοσύνη. Μήπως ακούσατε εσείς;
Δεύτερη ερώτηση: Αυτοί οι ‘‘κάποιοι’’ ανήκουν στην αντιπολίτευση; Αν ναι, τότε πώς καλλιεργούν το κλίμα ανασφάλειας; Προκαλώντας με δικούς τους ανθρώπους τα επεισόδια αυτά; Δηλαδή οι διάφοροι ταραξίες ενεργούν κατ’ εντολήν και για λογαριασμό τής αντιπολίτευσης; Και γιατί δεν συλλαμβάνονται αυτοί οι ταραξίες, έτσι ώστε ν’ αποδειχθεί ποιων παιδιά είναι και να τρίψουν στη μούρη της αντιπολίτευσης τα πραγματικά στοιχεία;
Προσπαθώ να βρω ένα ίχνος σοβαρότητας. Ο κ. Τόσκας είναι απόστρατος στρατηγός. Υποτίθεται πως έχει μάθει στην πειθαρχία λόγων και πράξεων. Υποτίθεται…
Άραγε σε ποια χώρα δραπέτευσε η σοβαρότητα;
Κυρία Κουντουρά… Πότε κάνατε την τελευταία βόλτα σας στους σκουπιδοτενεκέδες; Και σε ποιας γειτονιάς;
Κυρία Κουντουρά… Αγοράσατε ποτέ σας παπούτσια από λαϊκή αγορά; Έχετε κάνει, ποτέ, φτωχή; Τραγουδήσατε ποτέ αυτό που τραγουδά ο Μητσιάς:
«…Σε παρακαλώ πες μου αν θέλεις κάτι…
Πέρασες εσύ ποτέ με ψωμί κι αλάτι;»
Στρατηγέ Τόσκα… Τι ένιωσες όταν άκουσες πως έφαγαν ξύλο, από κάποιους αλήτες, τρεις αυριανοί αξιωματικοί του Ελληνικού Στρατού; Αν ήταν να τους δώσεις, αύριο, τα ξίφη, τι θα τους έλεγες; Να είναι υπερήφανοι που υπηρετούν την πατρίδα; Πώς την εννοείτε κ. Τόσκα, την πατρίδα;



Δεν υπάρχουν σχόλια