Breaking News

Με αφορμή τις μπριζόλες του κ. Μουζάλα…



ΜΟΝΟΛΟΓΩΝΤΑΣ
(Δημοσιεύθηκε στην έντυπη Larissanet στις 24-3-2016)


Λοιπόν κ. Τασία όπως θα πληροφορηθήκατε οι πρόσφυγες / μετανάστες / λοιποί δεν λιάζονται μόνο, παρ’ όλο που μπήκε πρόωρα κάπως η άνοιξη. Αυτοπυρπολούνται κιόλας στην προσπάθειά τους να συγκινήσουν Σκοπιανούς και Ευρωπαίους ν’ ανοίξουν τα σύνορά τους για να φτάσουν μέχρι εκεί που παράγονται τα δικαιώματα του ανθρώπου, ή νομίζουν πως έτσι συμβαίνει.
Δεν λιάζονται, και δεν εξαφανίζονται, λοιπόν. Και στο άμεσο μέλλον θα δούμε περισσότερα. Όπως είδαμε να τους φορούν και χειροπέδες, έστω πλαστικές μιας χρήσεως.
Τα δικά σας συντρόφια το αποφάσισαν αυτό. Ευτυχώς. Γιατί αν το είχαν αποφασίσει Πασόκοι ή Νουδίτες, θα είχε καεί το σύμπαν. Μ’ εσένα επικεφαλής, τα φιλάνθρωπα παιδιά του ΣΥΡΙΖΑ, θα είχαν οργανώσει επελάσεις στα λιμάνια και θα επιχειρούσαν να συμπαρασταθούν στους πρόσφυγες / μετανάστες και λοιπούς, καταγγέλλοντας απάνθρωπες συμπεριφορές της δεξιάς, του ΠΑΣΟΚ και των άλλων δυνάμεων της συντήρησης. Βέβαια τα γραφεία της ψυχρής προπαγάνδας της κυβέρνησής σου ήδη έχουν χτίσει τις απαντήσεις τους, μην ξεχνώντας να μας υπενθυμίσουν τα σαράντα χρόνια της βρόμικης διαχείρισης της εξουσίας και άλλα τέτοια που συντηρεί η κίτρινη συνείδηση, χωρίς να βγάλουν κιχ για την Αμυγδαλέζα. 


Έφυγαν και οι Μ.Κ.Ο. από την Ειδομένη. Παρά την κονόμα που εξασφάλιζαν. Πια ο φόβος εξαπλώνεται και μάλλον έφτασε η ώρα του Στρατού και των ΜΑΤ της Αστυνομίας ή όπως αλλιώς ονομάζονται τώρα. Γιατί όταν η πείνα θερίζει, όταν η απόγνωση χτυπάει κόκκινο, δύσκολα εμποδίζεται ο άνθρωπος να γίνει λύκος.
Ο σύντροφός σου, βέβαια, ο κ. Μουζάλας, μίλησε για απρόβλεπτες καταστάσεις. Σαφώς και παρέλειψε να πει ότι η ικανότητα του πολιτικού κρίνεται και από το να μπορεί να προβλέψει. Κι ένας που δεν βλέπει τι συμβαίνει βαθιά στον ορίζοντα χαρακτηρίζεται ως κοντόφθαλμος. Αλλά αυτά δεν σε ακουμπούν. Άλλωστε ούτε στην Ειδομένη κατοικείς, ούτε στα Διαβατά. Ούτε δηλαδή πέρασες από το Νταχάου, αλλά και ούτε ήπιες καφέ στο Χίλτον, λόγω ταξικής συνείδησης, βεβαίως, βεβαίως… Εκτός αν ήπιες. Αλλά ούτε και στην δική μας Μάνδρα.  Ίσως και να μην ξέρεις που πέφτει αυτή η Μάνδρα, αρκούμενη να γνωρίζεις την άλλη, κοντά στην Αθήνα. Αλλά ακόμα κι αν ήξερες, θα έβρισκες δικαιολογία, επικαλούμενη πως, και οι Μανδριώτες, πρόσφυγες ήταν κάποτε και ξέρουν από τον πόνο της προσφυγιάς. Ναι μεν, αλλά…
Πάντα ένα ‘‘αλλά’’, ανατρέπει τα δεδομένα. Γι’ αυτό κ. Τασία ίσως είναι καιρός να παραδεχτείς πως έλεγες ανοησίες. Και να συλλογιστείς πως όλα αυτά τα νέα παιδιά που στρατεύθηκαν για να υπερασπίσουν την τιμή της πατρίδας, όχι και με πολύ προθυμία όλα, δεν είχαν ονειρευτεί ούτε να μαγειρεύουν για να τρώνε πρόσφυγες, ούτε για να τηρούν την τάξη σε προσφυγικά στρατόπεδα…
Και κάτι ακόμα κ. Τασία, που αν θέλεις το μεταφέρεις και στον σύντροφο Φίλη. Δεν πάνε πολλές ώρες που ένας συγγραφέας απ’ τους σημαντικότερους της εποχής μας, ο Θανάσης Βαλτινός, δήλωσε σε συνέντευξή του στο LIFO: «Με τέτοιους ηγέτες που πουλούν την ύψιστη ταπείνωση ως υπερήφανη στάση, ντρέπεσαι πια να λες ότι είσαι Έλληνας». Αν το έλεγε ο Χωμενίδης, αν το έλεγε ο Τατσόπουλος, ίσως να μην είχε αυτήν την βαρύτητα. Το είπε όμως ο Θανάσης Βαλτινός. 

Ο Θανάσης Βαλτινός έχει πικρή ιστορία πίσω του και ό,τι λέει και γράφει περνά στην Ιστορία, κ. Τασία. Η «Ορθοκωστά» του θα εκτιμηθεί ως έπος από τους μέλλοντες ιστορικούς. Εσύ θα ξεχαστείς. Όπως και ο κ. Τόσκας, ο κ. Μουζάλας, ο κ. Καμμένος και άλλα συντρόφια σου, συνυπεύθυνα για τη δημιουργία κάθε Ειδομένης, αλλά και για την αντίληψη περί της μη ύπαρξης συνόρων στη θάλασσα. Και το «λιάζονται» θα χρησιμοποιείται για να γελούν κάποιοι σαρκάζοντας. Οποία τιμή να γελούν κάποιοι μαζί σου και μάλιστα στα γεράματά σου, κ. Τασία…
Αλλά εγώ γελώ πικρά και με κάποιες δηλώσεις κυβερνητικών παραγόντων σχετικές με την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας, με αφορμή τα γεγονότα των Βρυξελών. Απαιτείται λένε συναίνεση όλων των πολιτικών δυνάμεων για να μην ζήσει και η χώρα μας όμοιες καταστάσεις. Αν όλα αυτά τα πρόσωπα ήταν ακόμα αντιπολίτευση πόση συναίνεση θα προσέφεραν, όταν είναι κοινή η αλήθεια πως για την πρόληψη απαιτούνται και παρακολουθήσεις προσώπων και κάποιες ανορθόδοξες τακτικές; Θα συμφωνούσαν ή θα πιπίλιζαν θεωρίες περί ανθρώπινων δικαιωμάτων; Το παρελθόν τους για άλλα βεβαιώνει, άλλη ιδεολογία έχουν πουλήσει. Έστω και με βαριά καρδιά συντάσσονται τώρα μαζί με την Ευρώπη, πανέτοιμοι βεβαίως να της καταλογίσουν ευθύνες για αποικιακές συμπεριφορές και άλλα. Σ’ αυτά τα άλλα, συμπεριλαμβάνεται και το «Ο ΙΣΙΣ που έκαιγε τους ανθρώπους και τους έκανε μπριζόλες» του συντρόφου σου κ. Μουζάλα, που μας συνήθισε άλλα να λέει και άλλα να εννοεί. Σαν το ‘‘όχι’’ που έγινε ‘‘ναι’’ και το ‘‘γκόου χομ’’, που έγινε γλύψιμο ποδιών της Άγκελα.
Τι κάθομαι και σου γράφω; Εδώ η κεντρική Ευρώπη τρώει τον τρόμο με το κουτάλι κι εγώ σου θυμίζω ιστορίες τραγελαφικές. Ναι, προτίμησα να σου γράψω αυτά, παρά να γράψω πως αύριο, μεθαύριο, έχει σειρά η Ρώμη, το Βερολίνο, η Στοκχόλμη, ίσως και η Αθήνα. Έχουμε που έχουμε τον εφιάλτη των χρεών και των κόκκινων δανείων, ας μην έχουμε προς το παρόν και τον τρόμο του θανάτου…
Καλό ξημέρωμα κ. Τασία…
Άγγελος Πετρουλάκης 
23/3/2016 – 04.25




Δεν υπάρχουν σχόλια